Effectief nieuwe klanten werven

10 Beste WordPress Blog Plugins

WordPress-Plugins-You-Should-Use-on-Your-Blog-300x150Veel ondernemers hebben een blog. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer, er is immers zoveel informatie. Als je kijkt hoeveel nieuwe blogartikelen er dagelijks bekomen in jouw vakgebied, dan zou je hier dagelijks je dag mee kunnen vullen om ze allemaal te lezen.

Allereerst is het schrijven van goede content een voorwaarde. Op dit moment ga ik ervan uit dat je dit al goed onder de knie hebt. In dit artikel wil ik dan ook de aandacht vestigen op het delen van je blogartikelen.

Of eigenlijk: het ervoor zorgen dat je artikelen veel/meer gedeeld worden. Dit kan via een aantal handige WordPress plugins. In dit artikel deel ik de 10 meest belangrijke met je.

#1 WPTouch – Maak je blog “responsive” voor mobiel gebruik

Steeds meer mensen lezen een blog via hun mobiele telefoon. Het is dan ook belangrijk dat je blog geoptimaliseerd is voor een goede weergave hierop. De WordPress plugin “WP Touch” is hiervoor uitstekend geschikt.

Zo kun je titels inkorten, intro’s verbergen en andere dingen uitschakelen die minder handig zijn bij weergave op een mobiele telefoon.

De plugin heeft tevens een optie ingebouwd om advertenties weer te geven, zodat je meer kunt verdienen met mobiel verkeer.

wptouch-300x147

 

#2 W3 Total Cache – Maak je blog 10x zo snel

Veel blogs hebben een relatief trage laadtijd, dus de tijd die ervoor nodig is voordat alle elementen van een blog weergegeven worden op het scherm. De laadtijd van je blog heeft echter een grote impact op het aantal bezoekers.

Onderzoek van KISSmetrics toont echter aan dat een halve seconde meer laadtijd, leidt tot een 20% minder verkeer via Google. Ook geeft 40% aan dat ze een website verlaten die er langer dan 3 seconden over doet om te laden.

De W3 Total Cache plugin, zorgt ervoor dat je blog tot 10x sneller laadt. Je kunt diverse elementen zelf ook handmatig instellen, zoals Database Caching en Object Caching.

WP-3-Total-Cache-198x300

 

#3 All in one SEO Pack – Je blog automatisch optimaliseren voor zoekmachines

Het is belangrijk dat je blog geindexeerd wordt door Google. Hiervoor bestaan er veel SEO oplossingen vandaag de dag. Een van de meest betrouwbare op dit gebied is het “All in one SEO Pack”, een handige WordPress plugin.

Als je niet bekend bent met SEO optimalisatie, dan biedt deze plugin je uitkomst. Het genereert automatisch meta tags, optimaliseert je blog titels voor zoekmachines en vermijd dubbele content, iets waar Google streng op is.

all-in-one-seo-pack-wordpress-300x171

 

#4 Social Metric – Kijk hoe jouw blog scoort op social media

Met deze plugin krijg je een handig overzicht hoe je blogartikel scoort op social media. Zo kun je diverse artikelen met elkaar vergelijken, waardoor je toekomstige artikelen kunt verbeteren, omdat je ziet dat een onderwerp bijvoorbeeld beter scoort. Na het installeren van de plugin kun je meteen beginnen met meten en vergelijken.

social-metrics-300x122

 

#5 Hello Bar – Krachtige call to action op je blog

Wil je een speciale actie promoten? Mensen attenderen op een aankomende training of wat dan ook? Dan is de Hello Bar plugin precies wat je zoekt.

Het is een melding in de vorm van een werkbalk die boven je blogartikelen verschijnt. Je kunt hierbij zelf de kleur instellen, tekst, locatie en het aantal seconden voordat het duurt totdat deze balk verschijnt. Een alternatief hiervoor is de plugin WordPress Notification Bar.

hello-bar-300x67

 

#6 Digg Digg – Vergroot het aantal social shares

Deze plugin zal je waarschijnlijk wel vaker zijn tegengekomen. Het is een zogenaamde zwevende Share bar, die je op diverse locaties op je blog kunt invoegen. Uit onderzoek van BrightEdge is gebleken dat het invoegen van deze social sharebar, het sociaal delen van content met een factor 7 doet vermenigvuldigen.

digg-digg-floating-social-sharebar-300x157

 

#7 SimpleReach Slide – Bezoekers langer op je blog

Tijdens het lezen is het handig dat bezoekers geattendeerd worden op andere relevante artikelen. Deze plugin zorgt hiervoor. Halverwege je het artikel schuift en een veld het scherm in, met daarop suggesties voor andere artikelen.

Ook staan er bij dit veld knoppen om het voorgestelde artikel meteen te delen op andere social media. Reuze handig als je je lezer langer op je blog wilt houden en meer bezoekers naar je blog wilt krijgen.

Slide2-300x159

 

#8 Akismet – Spam reacties blokkeren

Krijg je veel spam reacties op je blogartikelen? Deze plugin zorgt ervoor dat dit verleden tijd is.

Akismet-300x97

 

#9 nRelate – Suggereer andere relevante blogartikelen

Een andere plugin om ervoor te zorgen dat bezoekers langer op je site blijven, is nRelate. Deze plugin geeft eveneens suggesties voor andere gerelateerde artikelen. Er zijn verschillende format om dit op je site weer te geven, kies de manier die jou het meest aanspreekt.

nRelate-300x104

 

#10 BackUpWordPress – Maak een backup van je totale site en blog

Deze plugin maakt een backup van je totale database. Handig en belangrijk als er ooit informatie verloren gaat. Je kunt dit handmatig doen, maar ook plannen op specifieke dagen.

BackUpWordPress-1024x705

 

Ga eens kijken welke plugins jij hiervan wil installeren op jouw blog, waardoor je artikelen gemakkelijker, sneller en vaker gedeeld worden. En je hierdoor meer bezoekers krijgt op je site/blog. Als je nog een andere handige plugin weet, plaats dit dan in het commentaarveld hieronder.

Deel dit artikel over WordPress plugins!

Zou je mij willen helpen om dit artikel te delen via Social Media? Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Alvast bedankt hiervoor.

Gratis ebooks “40 manieren om nieuwe klanten te werven” en “3 manieren om binnen te komen bij bedrijven”

In deze 2 ebooks vind je praktische manieren om nieuwe klanten te werven. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over het gemakkelijker werven van nieuwe klanten, waardoor je met minder moeite meer omzet behaalt.

[hcshort id=”6″]

Tags: , , ,

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anette schreef:

  Hallo Dennis, dank voor je informatie. Ik kwam bij je artikel via Google omdat ik op zoek ben naar het antwoord op de vraag: Is er een plugin WP waarmee je meerdere linkedinaccounts kunt tonen ?
  Misschien heb jij – of iemand anders die dit leest – een tip voor ons?

  • Dennis J. Jansen schreef:

   Bedankt voor je reactie Anette en welkom op mijn blog. Wat wil je precies met de WP plugin doen? Weet nu niet precies wat je bedoelt.

  • Anette van Haren schreef:

   Ik ben een site aan het maken voor een bedrijf waarvan beide eigenaren een verwijzing naar hun linkedin account willen opnemen. Maar bij de social media plugins die ik tegenkom is er overal maar 1 veld per social media (button) in te zetten. Hoe krijg ik nou toch een tweede button erbij?

   • Dennis J. Jansen schreef:

    Beste Anette, bedankt voor je reactie en welkom op mijn blog. Het lijkt mij het meest gemakkelijk dat je een link maakt naar ieders LinkedIn account account op deze pagina waarop de eigenaren zichzelf voorstellen. Een “Volg mij ook op….” plugin heeft idd vaak maar 1 mogelijkheid voor ieder medium. De vraag is dan ook of dit de meest “logische” plaats is om ieders profiel te bekijken. En stel dat er 2 LinkedIn buttons mogelijk zouden zijn, hoe geef je dan in deze social media buttons aan wie er achter welke button zit? Ik zou dus een link plaatsen naar hun profiel bij een “Over ons” pagina en de social media buttons naar 1 van deze accounts laten verwijzen.

 2. Patrick Odendaal schreef:

  Hoi Dennis,
  Dank voor je artikel. Nuttige tips waar ik min voordeel mee heb gedaan!

 3. Vince schreef:

  Hoi Dennis,

  Dergelijke lijstjes zijn wel handig, maar niet zaligmakend. Een plugin is in mijn ogen een vertragende factor voor een blog, dus ik probeer ze zoveel als mogelijk te vermijden. Social Metrics had ik bij een klant draaien met een traag dashboard als gevolg. Neemt niet weg dat ik toch weer een plugin zie die ik mogelijk ga toevoegen (Hello Bar). Wat de SEO plugin betreft, gebruik ik zelf liever SEO van Yoast. De backup plugin is wel handig, maar een beetje host regelt dit dagelijks voor je.

  Het gebruik van bepaalde plugins is zoals Marco al meldt alleen van toepassing op de WordPress.org blogs. Bovendien houdt je geen rekening met de diversiteit aan WordPress thema’s. Indien je een responsive theme aanschaft (deze zijn bijna alleen maar tegen betaling beschikbaar) zoals Canvas (WooThemes) of Avada (Theme Fusion), heb je de plugin WP Touch al niet meer nodig. Deze responsive thema’s zorgen voor een goede site op elk device. Beiden bieden overigens ook de mogelijkheid om related posts te tonen. Wat nRelate meer kan dan deze functie uit beiden thema’s weet ik nog niet, ik ga dat zeker bekijken.

  Neemt niet weg dat het altijd fijn is als iemand zijn favoriete plugins deelt met een bericht, zodat andere WordPressers weer gestimuleerd worden en tot nieuwe inzichten komen.

  • Dennis J. Jansen schreef:

   Bedankt voor je reactie Vincent. Natuurlijk is een dergelijk overzicht niet zaligmakend. En niet iedereen hoeft natuurlijk alle plugins te installeren. Ik hoop mensen op nieuwe gedachten en mogelijkheden te wijzen, al zit er voor iemand maar 1 waardevolle plugin bij, dan is dat al waardevol. Goed om jouw visie hier tegenaan te houden. Goede zaken Vincent en nog een fijne dag.

 4. Nelly Dekker schreef:

  Ik ga kijken wat ik hiermee kan verbeteren.
  Bedankt voor de tips
  Nelly

 5. Bedankt voor de tips. Maar als je gratis blog hebt via WP, wat dus eindigt op wordpress.com dan heb je geen plugins, dus kun je geen van je tips toepassen. Volgens mij heb je daar geen rekening mee gehouden, of wel?

  Met vriendelijke groet,

  Marco van den Doel

  • Dennis J. Jansen schreef:

   Dat klopt Marcel. Het voordeel van een blog op WordPress.com is dat het geheel gratis is, maar tegelijkertijd is dit meteen ook zeer beperkt omdat je geen plugins kunt installeren. Ze hebben deze omgeving dus helemaal “dichtgetimmerd” waar het om aanvullingen gaat. Je kunt echter een nieuwe domeinnaam voor nog geen € 10,- vastleggen en wellicht hangen onder de hosting van je eigen domeinnaam. Pak hierbij een (gratis of betaalde) WordPress blogtemplate en je kunt hier volledig mee aan de slag, inclusief plugins. Heel veel succes en bedankt voor je reactie.

Top